Fortsatt marginallyft i sikte

Trelleborg fortsätter att göra kontinuerliga framsteg med förvärv och lönsamhetsförbättringar. Aktien tillhör våra favoriter i verkstadssektorn och lockar alltjämt till köp.

Trelleborgaktien har likt övriga industribolag haft en motig höst och fallit kraftigt. Från toppnivåer på 180 kronor vid halvårsskiftet har aktien backat med drygt 20 procent. Bakom den svaga utvecklingen ligger ett antal rapportbesvikelser. För Trelleborg, vars produkter vänder sig till generell industri inom olika nischsegment, har det gått trögt med den organiska tillväxten. Stor exponering mot en Europamarknad som inte velat ta fart är en orsak, en annan att viktiga kundsegment som olja och gas samt lantbruk utvecklats svagt.

Målsättningen, att växa organiskt med fem procent per år, är en nivå som Trelleborg inte lyckats nå under de senaste tre åren. Men tillväxten har totalt sett ändå varit hygglig, drivet av valutaeffekter och förvärv. Hittills i år har bolaget ökat omsättningen med 11 procent. Trots tuffa omständigheter har Trelleborg ändå klarat att öka vinsten per aktie under tio kvartal i rad.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här