Foxtrot försökte tvätta pengar i Grangex

Personer med kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot ska ha försökt investera i gruvbolaget Grangex i syfte att tvätta pengar, rapporterar P4 Dalarna.
Foxtrot försökte tvätta pengar i Grangex - Dannemora_0224-1024×767
På bilden syns den för stunden nedlagda Dannemora-gruvan som Grangex hoppas på att återstarta.

För några år sedan ska personer med kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot ha försökt investera i Grangex i samband med att gruvbolaget varit i behov av nya investeringar, rapporterar P4 Dalarna.

Personerna ska ha utlovat flera miljoner kronor i utbyte mot inflytande i Grangex. Syftet ska enligt Stefan Lundberg, på polisens nationella bedrägericentrum, ha varit att tvätta pengar.

“Att kriminella infiltrerar bolag är hur vanligt som helst. Det som jag tycker sticker ut är att det är bolag som har gruvdrift”, säger han till radion.

Investeringarna blev dock aldrig av och personerna nekar till att de har koppling till Foxtrot.

Grangex driver två projekt. Ett av projekten omfattar återstart av den nedlagda järnmalmsgruvan Dannemora i Uppland och det andra är en apatit-fyndighet utanför Grängesberg.

Affärsvärlden har försökt nå Grangex VD Christer Lindqvist.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.