Georg Brunstam återvänder som VD för Hexpol

Styrelsen i polymerbolaget Hexpol har utsett Georg Brunstam till VD och koncernchef, en roll som han hade under åren 2007-2017. I dagsläget är han styrelseordförande i bolaget men det uppdraget avslutas när han tar över som vd den 20 november.
Hexpol
Foto: Johan Nilsson/TT
”Under de senaste två kvartalen har jag, som dagligen involverad styrelseordförande, tillsammans med interim CEO och hela ledningen intensivt arbetat med att genomföra stora förändringar och förbättringar inom Hexpol-koncernen. Förändringarna ger ett bättre kundfokus och en väsentligt lägre kostnadsnivå och därtill har den långsiktiga strategin stärkts. Jag är mycket inspirerad av att fortsätta detta arbete nu som koncernchef och över en lång tid framöver”, säger Georg Brunstam i ett pressmeddelande.

Han ska under våren väsentligt reducera antalet externa styrelseuppdrag.

Det framgår vidare att styrelsen utsett Peter Rosén, för närvarande finanschef och tillförordnad VD till vice VD.

I början av året fick Mikael Fryklund sparken från VD-rollen i Hexpol då försäljnings- och resultattillväxten inte motsvarat förväntningarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.