Goldman Sachs nära köpa alternativt chattsystem

Amerikanska Goldman Sachs uppges vara nära att köpa en andel det nystartade chat-företaget Perzo.

Företaget erbjuder en liknande snabbmeddelande-funktion som Bloomberg-terminalen, men är kostnadsfri, uppger källor med insyn i Goldman:s planer för Reuters.

Orsaken uppges vara att banker försöker att minska kostnader. Bloomberg har varit det dominerande verktyget att chatta med på Wall Street under ett flertal år men funktionen inkluderas i dess data-, handels- och nyhetsterminal som kostar omkring 20.000 dollar per år. Applikationen Perzo erbjuder är kostnadsfri.

Ett flertal banker uppges vara intresserade av att investera i Perzo inkluderat Morgan Stanley, JP Morgan & Chase, Bank of America, Deutsche Bank, HSBC, Blackrock samt hedgefonder. Kritik mot ett byte av chattfunktion är att Bloomberg är dominerande på marknaden och ett viktigt kommunikationsverktyg i branschen.

Det är osäkert huruvida Goldman kommer att minska orders på Bloomberg-terminaler eller om den nya applikationen ska fungera som ett komplement till chattfunktionen som finns integrerad i Bloombergs terminal, skriver Reuters.

”Bloomberg är ett väldigt tufft ekosystem att bryta. Människor säger att det är det dyraste sociala nätverket i hela världen”, kommenterar Dan Dolev på Jefferies.

Goldman har på senaste tiden kontaktat andra banker för att involvera dem, uppger källorna med insyn.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.