H&M-konkurrent mot strömmen på Asienbörserna

Asienbörserna rörde sig övervägande uppåt på fredagen.

Seoulbörsen tillsammans med Sydneybörsen gick i täten för uppgången. Index för Asienregionen som helhet handlades omkring 18-månaders högstanivåer inför den viktiga sysselsättningsstatistiken i USA som inkommer under fredag eftermiddag svensk tid.

H&M-konkurrenten Fast Retailing, som är ägare till Uniqlo, föll närmare 3 procent på Tokyobörsen. I samband med sin delårsrapport för det brutna första kvartalet 2019/2020 sänkte bolaget sin vinstprognos med 11 procent för det brutna helåret. Sänkningen förklarades av varmt vinterväder i Sydostasien och särskilt i nyckelregionen Kina som dämpade försäljningen i det vanligtvis starka första kvartalet.

I Australien noterade ASX200 index nya rekordnivåer efter en börsvecka som har visat den bästa utvecklingen på närapå ett år tillbaka i tiden.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.