Handelsbanken presenterar ny ledning efter vd-bytet

Storbanken Handelsbanken presenterar som brukligt efter ett vd-byte en ny koncernledning runt nyblivna vd:n Carina Åkerström.

Banken lägger också ned sin struktur kring “Senior Management”.

Flera positioner står fast oförändrade såsom CFO, CCO (kreditchef), chefen för Capital Markets och CLO (chefsjurist). 

Förändringar sker på IT- och HR-sidan. 

Magnus Ericson blir tillförordnad HR-chef, han arbetar idag som chef för Handelsbanken i norra Sverige. Ericson ersätter Stina Petersson, som lämnar sin befattning.

Juha Rantamaa blir tillförordnad CIO (IT och infrastruktur). Han kommer närmast från rollen som chef för IT, drift och utveckling. Joakim Jansson, nuvarande CIO, lämnar sin befattning.

Adjungerade till koncernledningen från och med den 16 april är Katarina Ljungqvist, chef Affärsutveckling i Sverige. Hon arbetar idag som chef för Handelsbanken i västra Sverige.

Michael Green blir chef för Handelsbanken i Stockholm. Green kommer närmast från rollen som chef för Tyskland. 

Den nya förändringen innebär också att den nuvarande strukturen “Senior Management” upphör. Regionbankschefer och chefer för bankens hemmamarknader kommer dock fortsatt vara direktrapporterande till vd.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.