Hexagon får höjda riktkurser efter rapport

Mätteknikbolaget Hexagons rapport för fjärde kvartalet har kommenterats av analyshusen, varav flera valt att belöna den med höjda riktkurser.
Hexagon får höjda riktkurser efter rapport - Ola Rollen
Hexagons styrelseordförande Ola Rollén.

Kepler Cheuvreux skriver att rapporten var i linje med förväntningarna, och noterar som en positiv avvikelse kassagenereringen som ökade till 103 procent, vilket är över målet på 80-90 procent.

”Det mest positiva var att kassagenereringen var stark i slutet av året, och vi förväntar oss nu att denna trend kommer att fortsätta, så att fritt kassaflöde kan förbättras ytterligare med avkastningen från omstruktureringen utöver den underliggande marginalexpansionen”, skriver Kepler som upprepar köp med riktkursen 130 kronor.

Ålandsbanken upprepar sin positiva syn på aktien, men bedömer samtidigt att kurspotentialen har minskat efter den starka kursutvecklingen på senare tid.

”Med ett P/E-tal på ca 21x och EV/EBIT 16x bedömer vi att kursutvecklingen framöver i högre grad kommer att styras av vinstutvecklingen (+9-10 procent per år enligt våra prognoser)”, skriver banken.

Bland de analyshus som höjt riktkursen är Inderes, DNB och Carnegie till 106 kronor (102), 140 kronor (135) respektive 135 kronor (130). Inderes upprepar minska medan DNB och Carnegie upprepar sina köprekommendationer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets