Hexatronic tar in 550 miljoner genom riktad nyemission

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget 550 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Hexatronics VD Henrik Larsson Lyon.
Hexatronics VD Henrik Larsson Lyon. Foto: Hexatronic
Bolaget hade initialt tänkt ta in 500 miljoner men utökade emissionsstorleken på grund av det stora intresset. Emissionen blev övertecknad flera gånger.

Emissionen omfattade 1,25 miljoner kronor till teckningskursen 440 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på nästan 3% jämfört med stängningskursen på måndagen.

Emissionen blev tecknad bland annat av AMF Fonder, FE Fonder, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur Fonder. Utspädningseffekten är 3%.

Bolaget ska använda emissionslikviden för ytterligare förvärv, etablering av en ny produktionsanläggning för mikrodukt i USA, för att utöka produktionskapaciteten samt till löpande verksamhet för att stödja tillväxtsatsningar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG