Intervacc: Känner sig helt trygga med Strangvac

Djurhälsovårdsbolaget Intervacc har fått se sin aktiekurs rasa kraftigt på onsdagen efter att ett dokument från Läkemedelsverket cirkulerat på sociala medier. I en intervju med Di framhåller VD Andreas Andersson att bolaget känner sig helt trygga med kvarkavaccinet Strangvac.
Intervaccs VD Andreas Andersson.
Intervaccs VD Andreas Andersson. Foto: Intervacc
En av punkterna från Läkemedelsverkets rapport var att vaccination inte kan ersätta smiddskyttsåtgärder, och det menar Andersson att bolaget varit tydliga med.

”Även om man vaccinerar sin häst så ska det inte ersätta smittskyddsåtgärder”, kommenterar bolagschefen.

Angående rapportens cirkulation på sociala medier tror Andersson att tolkningen har tagit sitt eget liv och att man tolkat det som att Strangvac inte fungerar, vilket sägs inte vara sant. Bedömningen från bolagets håll var att Läkemedelsverkets rapport inte var något man borde uppmärksamma marknaden på.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.