Inwido ökade rörelseresultatet som väntat

Fönstertillverkaren Inwido redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var i linje med marknadens förväntningar.
Inwido ökade rörelseresultatet som väntat - inwido-700_binary_6947927.jpg
Omsättningen steg 0,3 procent till 1 448 miljoner kronor (1 443). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 412.

Ebita-resultatet uppgick till 48 miljoner kronor (45), med en ebita-marginal på 3,3 procent (3,1).

Rörelseresultatet blev 43,7 miljoner kronor (39,9), väntat rörelseresultat var 43. Rörelsemarginalen var 3,0 procent (2,8).

Resultatet före skatt var 0,8 miljoner kronor (45,3), analytikerkonsensus 30. Det negativa utfallet på finansiella nettot förklaras av negativa valutaeffekter på lån i utländsk valuta.

Resultatet efter skatt blev 5,8 miljoner kronor (33,4), analytikerkonsensus 23.

Resultat per aktie hamnade på 0,10 kronor (0,58).

Orderingången ökade med 9 procent och orderstocken ökade med 12 procent till 1 031 miljoner kronor.

”Utsikterna för 2020, givet de svårbedömda effekterna av Covid-19, är mycket svårprognosticerade och vi har stor beredskap för ett hastigt förändrat läge i våra verksamheter. I denna osäkra tid fokuserar vi på att säkra vår förmåga att leverera på efterfrågan och kundernas önskemål samtidigt som vi förbereder oss för att omgående kunna parera vår kostnadsmassa vid minskande efterfrågan”, skriver vd Henrik Hjalmarsson i rapporten.

Inwido har samtliga anläggningar igång förutom tre stycken i Storbritannien. Materialförsörjningen har hittills fungerat utan materiella störningar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.