Inzile ökar omsättning från noll

Elfordonsföretaget Inzile redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.
Inzile
Foto: Inzile
Omsättningen uppgick till 1,1 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -19,3 miljoner kronor (-10,1). Det hänförs främst till marknadsföring, material och komponenter samt organisationsuppbyggnad.

Resultatet efter skatt blev -19,4 miljoner kronor (-10,1).

Resultat per aktie hamnade på -1,01 kronor (-0,81).

Likvida medel uppgick till 90,6 miljoner kronor (3,1).

”Det märks tydligt att vi nu har vuxit till en sammansvetsad organisation med synnerligen kompetent personal. Arbetet flyter på bra och imponerande insatser utförs runt om i företaget. Det har tagit tid, men vi står nu väl rustade för att accelerera såväl produktion som försäljning. Spännande fortsättning följer!”, kommenterar VD:n Ragnar Åhgren.

Avseende covid-19 ses nu materialtillgången som generellt sett god, även av halvledare, för det närmsta halvåret. Corona påverkar till viss del provkörning av fordon hos kund.

Inzile, Mkr Q1-2021 Q1-2020 Förändring
Nettoomsättning 1,1 0
Rörelseresultat -19,3 -10,1
Nettoresultat -19,4 -10,1
Resultat per aktie, kronor -1,01 -0,81
Likvida medel 90,6 3,1 2 822,6%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.