Kepler: 2024 blir utmanande för BHG

Kepler Cheuvreux bedömer att innevarande år kommer att vara fortsatt utmanande för e-handelsbolaget BHG, enligt en dagsfärsk analys.
Kepler: 2024 blir utmanande för BHG - Bygghemma
BHG Group säljer byggprylar och heminredning via ett hundratal sajter. Några av de mest välkända är Bygghemma.se, Trademax och Nordic Nest. Foto: BHG

Bakgrunden är att man tror att det kan dröja till nästa år innan kundernas efterfrågan återvänder för gör-det-själv/byggmaterial.

”Efterfrågan inom kapitalintensiva kategorier som dörrar, fönster, golv och möbler är fortsatt svag. Den disponibla inkomsten är fortsatt dämpad för tillfället”, skriver Kepler efter Q1-rapporten.

Analyshuset sänker sitt justerade ebit-estimat med 17 procent för 2024, vilket är drivet av minskad omsättning, samt med 9 procent för nästa år.

Köp upprepas, medan riktkursen tas ner till 17 kronor (20).

Läs också:

BHG: Snickrar vidare på bolagsbygget

De senaste köpråden för svenska aktier

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.