Kepler Cheuvreux: Attraktivt köptillfälle i belysningsföretaget

Belysningsföretaget Fagerhults senaste Q4-rapport har skapat ett attraktivt köptillfälle, skriver Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendationen höjs till köp (behåll).

Riktkursen 65 kronor upprepas.

Kepler konstaterar att rapporten som väntat innehöll en något lägre orderingång organiskt och ett ebit-resultat i linje med egen förväntan, justerat för engångsposter. På marknaden mottogs dock rapporten surt och aktien föll 9,7 procent.

Kursraset har lett till en p/e-multipel på under tio gånger, justerat för nedskrivningar på immateriella poster. Det kombinerat med stöd framöver från förvärvet iGuzzine, bland annat genom synergier på cirka 80 miljoner kronor, har skapat ett attraktivt köptillfälle, menar Kepler.

Fagerhult stiger 3,2 procent till 55 kronor på onsdagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.