Kinesiska börser sämst i världen under 2023

De kinesiska börserna var i år de sämst presterande i världen med en negativ avkastning på över tio procent, rapporterar Reuters.
Kinesiska börser sämst i världen under 2023 - China Stock Market Slide
(Chinatopix via AP)

CSI 300, som är ett index med representativt urval av aktier från börserna i Shenzhen och Shanghai, föll med 11 procent. Samtidigt var Hongkongbörsen, Hang Seng, ner 14 procent och har nu fyra minusår i rad bakom sig.

Kina var en besvikelse för de investerare som hade räknat med en stark återhämtning efter covid-19, säger William Witherell, global chefsekonom på Cumberland Advisors.

Den svaga börsprestationen i Kina kan ställas i förhållande till MSCI:s världsindex som är på väg att avsluta året med en uppgång på 20 procent. Indexet har lyft tack vare en stark utveckling bland annat i USA, Japan, Indien och Mexiko.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.