Klövern kan sälja aktier till annan än Corem

Med anledning av Corems bud på samtliga aktier i Tribona vill Klövern informera marknaden om att Klövern har "kontaktats av en oberoende tredje part" som visat intresse för att förvärva Klöverns aktier i Tribona på "villkor som kan vara mer fördelaktiga för Klöverns aktieägare än Corems erbjudande".

Det framgår av ett pressmeddelande från Klövern.

Klöverns styrelse för preliminära diskussioner med denna tredje part, men inga beslut är fattade och det är för tidigt att säga om diskussionerna kommer att leda till en transaktion, heter det vidare.

Klövern kommer att informera marknaden så snart ett eventuellt beslut fattas, alternativt om det står klart att diskussionerna avbryts.

Klövern är Tribonas enskilt största ägare.

Budgivaren Corem konstaterar i en kommentar att det inte längre är ”säkert att Klövern fortfarande ställer sig positivt till erbjudandet”.

Inför Corems extrastämma klockan 10.00 i dag konstaterar Corem också att Klöverns nya information innebär ”ökad osäkerhet om möjligheten att uppnå erforderlig anslutningsgrad” (satt till 50 procent, SIX anm) för att fullfölja erbjudandet.

Stämman ska bland annat besluta kring om Corem får emittera preferensaktier samt sälja Klövern-aktier till storägaren Rutger Arnhult, två andra villkor för dess bud på Tribona.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG