Lågt förtroende för chefers kompetens

Förtroendet för svenska företagstoppar kompetens är bristande, visar en ny undersökning från Kantar Sifo.

De mellanchefer som tillfrågats anser att deras överordnande har låg kompetens när det, till exempel, gäller att leda, styra och organisera verksamheten effektivt, att driva förändringar och att leda och driva projekt.

– Visserligen handlar undersökningen om upplevd och inte verklig kompetens, men om medarbetare anser att chefens kompetens inte räcker till så kan de komma att ifrågasätta mer och det kan bli onödigt svårt att driva verksamheten framåt, säger Anders Richtnér, vd för SSE Executive Education.

Endast 48 procent chefer på ledningsgruppsnivå får godkänt när det gäller att leda, styra och organisera verksamheten.

– Att cheferna får lågt betyg när det gäller mjuka frågor som personligt ledarskap och gruppdynamik var mer väntat, säger Anders Richtnér.

När det kommer till ”att använda nyckeltal, ekonomisk analys och uppföljning” får 72 procent av de höga cheferna godkänt, men enbart 56 procent av vd:arna och 50 procent på ledningsgruppsnivå, vilket kan ses som överraskande.

– Detta är ju en central kunskap för att leda en verksamhet och något som man förväntar sig att chefer i större företag ska kunna, säger Anders Richtnér.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här