Ledningspersoner säljer aktier i Nolato efter tilldelning

Två personer ur Nolatos ledning sålde på onsdagen större aktieposter i bolaget, efter att de har fått tilldelning av aktier från ett optionsprogram.

Nolatos vd Christer Wahlquist sålde 18.000 aktier för cirka 9,8 miljoner kronor. Försäljningen gjordes efter att han tecknat 19.000 aktier för drygt 5,6 miljoner kronor, enligt insynsrapportering från de senaste dagarna.

Christer Wahlquist hänvisar aktieförsäljningen delvis till den skatteeffekt som uppkommer i samband med teckningsprogrammet.

“Summa summarum har jag ökat mitt innehav med 1.000 aktier och har efter detta drygt 17.000 aktier i bolaget”, säger Christer Wahlquist till Nyhetsbyrån Direkt i en kommentar.

Även Jörgen Karlsson, som är chef för Nolatos affärsområde Integrated Solutions, har sålt en större aktiepost om 17.000 aktier i Nolato för cirka 9,3 miljoner kronor.

Jörgen Karlsson tecknade också 19.000 aktier i optionsprogrammet och har därmed netto ökat sitt innehav med 2.000 aktier, enligt Nolatos finanschef Per-Ola Holmström.

Aktietilldelningen till Christer Wahlquist och Jörgen Karlsson var den andra och sista i detta optionsprogram. En tidigare tilldelning till andra personer i Nolatos koncernledning gjordes i början av juni 2019.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här