Löften om stimulanser höjde Kinabörserna

Asienbörserna klättrade försiktigt uppåt på tisdagen. De kinesiska fastlandsbörserna gick i täten för uppgången med stöd från löften om stimulanser till Kinas inbromsande ekonomi. Osäkerheten kring hur handelssamtalen mellan USA och Kina utvecklas höll emot uppgången.
Löften om stimulanser höjde Kinabörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

I Tokyo steg Nikkei 225 index med 0,2 procent medan Hang Seng i Hongkong var upp 0,4 procent.

USA:s finansminister Steven Mnuchin sade att Kinas vice premiärminister Liu He planerar att komma till Washington nästa vecka.

”Allas ögon riktas mot tidigt i oktober trots att det inte finns mycket förväntningar om att det ska komma ut något från det”, sade John Lau, chef för asiatiska börsmarknaderna vid SEI Investments i en intervju med Bloomberg TV. ”Om vi får något avtal, vilket avtal som helst skulle det faktiskt röra marknaderna.”

Investerare i Kina uttryckte optimism kring utsikterna för mer finansiella stimulanser efter att den vice chefen för statsplanering, Ning Jizhe, uppgav under en konferens i Peking att Kina kommer att öka åtgärderna för att stabilisera den ekonomiska tillväxten.

Vid samma konferens upprepade Yi Gang, guvernör vid People’s Bank of China, att penningpolitiken kommer att förbli återhållsam. Myndigheterna har inte någon brådska med att dra i gång lättnader för att handskas med press mot ekonomin.

Telekom, teknik och konsumentrelaterade aktier steg i Kina. I Hongkong var det telekom och allmännyttan som gick framåt medan verkstad och hälsovård tappade mark.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.