Loomis presenterar nya mål – siktar på 5-8% tillväxt per år

Kontanthanteringsbolaget Loomis presenterar nya finansiella- och hållbarhetsmål för 2022-24 inför sin kapitalmarknadsdag på onsdagen.
I en analys av Loomis ser Affärsvärlden köpläge om marginalerna fortsätter återhämta sig efter covidkrisen
Loomis verksamhet har sin bas i två huvudsakliga tjänster. Dels värdetransport av kontanter till och från butiker, banker och uttagsautomater. Dels kontanthantering med tjänster som uppräkning, analys och prognostisering av kontantflöden.
De finansiella målen är en genomsnittlig valutajusterad tillväxt på 5-8% per år och att ebita-marginalen ska uppgå till 12-14% för 2024.

Loomis behåller sin utdelningspolicy om att dela ut 40-60% av vinsten oförändrad.

När det kommer till hållbarhetsmålen siktar Loomis på att minska koldioxidutsläppen med 15% jämfört med 2019 (avser direkta och indirekta utsläpp tillsammans) och att minska arbetsskadefrekvensen med 15% jämfört med förra året.

Förutom de nya målen presenterar Loomis också en uppdaterad strategi där målet är att flytta högre upp i värdekedjan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco