Lyft hotar att stämma Morgan Stanley

Börsnykomlingen Lyft har hotat att stämma Morgan Stanley i syfte att få investmentbanken att avsluta marknadsföringen av en blankningsprodukt kopplad till bolaget.
Lyft hotar att stämma Morgan Stanley - lyft-700_binary_6954056.png

Lyft menar att blankningsprodukten stört handeln i aktien. Det rapporterar The Information och hänvisar till fyra källor med insyn. 

Brevet skall ha skickats till Morgan Stanley den 2 april. Teknikbolaget menar att marknadsföringen kan ha syftat till att göra det möjligt för ägare med lock-up att komma runt sitt sex månader långa avtal som förbjuder dem att sälja sina aktier. Blankningsupplägget uppmärksammades i förra veckan av New York Post.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets