Miljardärer vill ha egen flygplats

Indiens miljardärer har tröttnat på att deras affärsjetplan kan bli fördröjda flera dagar på grund av krångliga regler. Nu vill de ha sina egna flygplatser, skriver Bloomberg.

Antalet affärsjetplan i Indien sjunker trots att ekonomin som helhet växer med 7 procent om året. En intressegrupp lobbar nu mot regeringen för att få förvandla en flygplats utanför finansnavet Mumbai till landets första exklusivt för affärsflyg.

– Det handlar om att bygga ett ekosystem för /…/ affärsrelaterat flyg. Det handlar också om att skapa jobb, säger gruppens ordförande, enligt Bloomberg.

Rika indiers förmögenhet ökade snabbast i världen under förra året, uppger Bloomberg. Flygplanstillverkaren Bombardier räknar med att antalet affärsjet i landet kommer att växa med 900 procent fram till 2033.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.