Minskad omsättning på den reglerade spelmarknaden

Den reglerade svenska spelmarknadens nettoomsättning var 5,9 miljarder kronor under det tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med 6,1 miljarder kronor under det andra kvartalet.

Den reglerade svenska spelmarknadens nettoomsättning var 5,9 miljarder kronor under det tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med 6,1 miljarder kronor under det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande från Spelinspektionen.

Merparten av minskningen kom från ”spel för allmännyttiga ändamål, rikslotterier”, medan kommersiellt onlinespel var omkring oförändrat jämfört med det andra kvartalet.

Uppgifterna om omsättningen bygger till stor del på preliminära uppgifter från Skatteverket om beslutad skatt, och kommer att justeras längre fram.

Vid periodens slut hade närmare 42.000 spelare valt att stänga av sig från spel via Spelpaus, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med kvartalet innan. I början av november hade siffran ökat till 44.000.

Den så kallade kanaliseringen, alltså hur stor andel av spelandet som sker via licensierade bolag, uppskattas av Spelinspektionen baserat på siffror från H2 Gambling Capital nu till 85-87 procent. Under det andra kvartalet uppskattade Spelinspektionen kanaliseringen till 91 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco