Munger: Vet inte vad som är värst av bitcoin på 50 000 dollar och Teslas värdering på en biljon dollar

Den välkände investeraren Charlie Munger vet inte vad som är värst av bitcoin som handlas kring 50 000 dollar eller Teslas totalt utspädda bolagsvärde om en biljon dollar. Det säger miljardären under Daily Journals årliga möte som Markets Insider tagit del av.
Munger: Vet inte vad som är värst av bitcoin på 50 000 dollar och Teslas värdering på en biljon dollar - munger-900
Charlie Munger. Foto: AP Photo/Nati Harnik/TT
Han var även kritisk till det som skett kring Gamestop, Robinhood och annan marknadsspekulation.

Under mötet liknande han småspararyran kring Gamestop vid hasardspel och att det är sånt som kan hända när massor med människor använder likvida aktiemarknader för att satsa på aktier så som man gör på en hästkapplöpning.

Angående Robinhood menar Munger att när man betalar för orderflöden så debiterar man förmodligen kunderna mer bara för att låtsas att vara gratis.

“Ingen borde tro att Robinhoods handel är gratis”, kommenterar Charlie.

Charlie Munger är vice styrelseordförande för Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway och beskrivs ofta som Buffetts parhäst.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.