Mycronic förvärvar atg Luther & Maelzer för 1,1 miljarder

Mycronic förvärvar atg Luther & Maelzer som beskrivs som en ledande global utvecklare, tillverkare och leverantör av avancerad utrustning för elektrisk testning av kretskort och substrat. Det framgår av ett pressmeddelande.
Mycronics VD Anders Lindqvist.
Mycronics VD Anders Lindqvist. Foto: Mycronic
”Marknaden för kretskortstillverkning utvecklas väl och förväntas växa ytterligare under de närmaste åren. Med atg breddar vi vårt erbjudande och skapar en plattform inom elektrisk testning. Förvärvet stärker Mycronic som helhet och understryker division Global Technologies fokus på ledande nischteknologier som har förutsättningar att växa snabbare än marknaden som helhet,” säger Anders Lindqvist, VD och koncernchef på Mycronic.

Under 2020 uppgick atgs intäkter till cirka 420 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 1 100 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Förvärvet finansieras med en kombination av egna medel och bankfinansiering.

Mycronic handelsstoppades på Stockholmsbörsen i fredags eftermiddag. Handeln återupptas klockan 09.15 idag efter en call 09.05.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco