Laddar

Nasdaq går mot strömmen

De amerikanska börserna handlas runt nollan med undantag från tekniktunga Nasdaq Composite. Makrostatistik tynger handeln och dystra bolagsnyheter pressar enskilda bolag.

Telekom gör comeback efter två dagars nedgång. Sektorn handlas upp 0,7 procent tillsammans med hälsosektorn.

Dow Jones Industrial Average är klockan 16.30 ned med 0,1 procent till 17.806. På den bredare marknaden ökar S&P 500 med 0,1 procent till 2.069 medan Nasdaq Composite ökar med 0,4 procent till 4.773.

Räntan på den tioåriga obligationen är ned med två punkter till 2,24 procent samtidigt som trettioårsräntan backar två punkter till 2,95 procent.

Handelsdagen inledde med en del statistik från makrosidan. Orderingången över varaktiga varor, exklusive försvarssektorn, sjönk i oktober samtidigt som privatkonsumtionen ökade. Utvecklingen, som var väntad, har pressat Londonpriset på koppar under dagen.

Antalet nya arbetssökande förra veckan översteg marknadens förväntningar och landade vid 313.000 mot väntade 288.000.

Antalet försäljningar av nya hus ökade under oktober i säsongsjusterad årstakt medan försäljningen av befintliga hus var upp med 2,2 procent i jämförelse med samma månad i fjol, men ned i jämförelse med månaden dessförinnan.

“Morgonens statistik var inte så bra. Det kan bli en tillbakagång eftersom att marknaden på kort sikt är relativt överansträngd, men bortsett från makrohändelserna ser jag inte att marknaden kommer att handlas tillbaka så mycket”, sade Michael James, aktiehandelschef på Wedbush Securities, till Bloomberg.

På bolagsfronten har Deere, som konkurrerar med svenska Volvo och Husqvarna, delårsrapporterat. Fjärde kvartalets siffror kom in bättre än vad analytikerna väntat enligt Zacks Estimates. Samtidigt har bolaget lämnat prognos om en försäljningsminskning av utrustning på 21 procent under innevarande första kvartalet. Aktien backar 2,5 procent.

Microsoft betalar 140 miljoner dollar till kinesiska myndigheter, rapporterar flera nyhetsbyråer i dag. Enligt bolaget sker utbetalningen i enlighet med ett skatteavtal gällande Microsofts verksamhet i Kina, medan kinesisk media å sin sida uppger det rör sig om kvarskatt, dock utan att nämna bolaget vid namn. Aktien handlas ned 0,2 procent.

Hewlett-Packard släppte sin delårsrapport efter stängning på tisdagen och backar i dag 3,0 procent då siffrorna inte levde upp till analytikernas förväntningar.

Goldman Sachs har, tillsammans med fyra andra storbolag, stämts för att under åtta års tid ha manipulerat priser på ädelmetallerna platina och palladium, som används till bland annat juveler och bilar. Aktien handlas ned 0,6 procent.

Råvaruaktier, främst inom olja, kan också tänkas dra till sig en del blickar under dagen. Råoljepriserna har stabiliserats något under onsdagen efter att fallit på tisdagen, i spåren av att förhoppningarna om att OPEC kommer minska produktionen svalnat.

I morgon, torsdag, sammanträder oljekartellen OPEC i Wien. Då håller också de amerikanska börserna stängt med anledning av Thanksgiving-firande.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.