NCC: Byggmarknaden utvecklas positivt

Byggmarknaden i Sverige har utvecklats positivt under oktober och november, skriver NCC i ett pressmeddelande inför kapitalmarknadsdagen. Under året har NCC också ökat försäljningen av bostäder till privatkunder.

Byggbolaget NCC:s koncernchef Peter Wågström kommenterar strategin som gäller till och med 2015 samt upprepar de marknadsutsikter som framkom vid den senaste kvartalsrapporten den 24 oktober.

Byggmarknaden i Sverige har ”utvecklats positivt” under oktober och november. Efterfrågan på bostadsentreprenader är ”god” men uppskjutna satsningar på infrastruktur ”skapar oro framåt”.

NCC Construction Swedens orderingång är bättre än föregående år och uppgick till  20.036 miljoner kronor (16.540) för januari-oktober och orderstocken uppgick den 31 oktober till 20.011 miljoner (16.690).

”Vi har stärkt vår position under 2014 och ökat orderingång och orderstock. Samtidigt tar det längre tid för orderingången att omvandlas till omsättning vilket inneburit en låg upparbetning. Vi har  också byggt upp en organisation för att kunna vara konkurrenskraftiga på de kommande infrastruktursatsningarna. Det medför att vi har extra kostnader i anbudsarbetet. Vi har ny organisation sedan årsskiftet och har initierat ett antal åtgärder på kort och lång sikt för att få upp lönsamheten men det kommer ta ett antal kvartal före det ger synlig effekt”, säger Svante Hagman affärsområdeschef NCC Construction Sweden, i pressmeddelandet.

NCC har fram till den 21 november sålt totalt 3.857 (3.235) bostäder till privatkunder under 2014. Den starka försäljningen har medfört att NCC startat ytterligare bostadsprojekt.

Sedan utgången av september har NCC startat 634 bostäder.

”Marknadsförutsättningarna är bra på de flesta av våra stora marknader, som Tyskland, Ryssland och Sverige. En stor del av höstens starter har skett på dessa marknader men vi har också startat projekt i Norge, Danmark och Finland”, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing, i pressmeddelandet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG