Analytiker: Stockholmsbörsen kan stiga 15% i år – köp de här utdelningsaktierna

Nu är det köpläge i utdelningsaktierna NCC och Tele2, anser ABG-analytikern Christer Linde. I ett scenario tror han dessutom på "stor uppsida för den svenska börsen".
Börsen har mer att ge, tror ABG-analytikern Christer Linde.
Börsen har mer att ge, tror ABG-analytikern Christer Linde. Foto: TT och ABG Private Banking.

Börsererna “levererar rekord på löpande band”, skriver ABG Private Banking i en uppdatering. Dessutom har IPO-fönsret öppnats – åtminstone litegrann – och det faktum att de nynoterade bolagen rusat i debuten tyder på att det finns en underliggande riskaptit, menar banken.

ABG menar också att Stockholmsbörsen är attraktivt värderat jämfört med andra börser.

“När marknaden fokuserar på det konjunkturella förloppet och vågar gå ut på riskskalan, då är den svenska börsen inte utmanande värderat på P/E 15x”, säger ABG-analytikern Christer Linde i en uppdatering.

“Värderingsgapet till USA har vuxit till nästan 30% jämfört med historiska 8%. Om det gapet normaliseras finns en stor uppsida för den svenska börsen. Vår prognos är att Stockholmsbörsen stänger helåret på 10–15%”, fortsätter Linde.

Han lyfter också fram två utdelningsaktier han gillar: NCC och Tele2.

Han anser att NCC är lågt värderad och lockas av direktavkastningen på 6%. Tele2 beskrivs som en ”lågriskaktie med en direktavkastning kring 8% och med långsiktig tillväxtpotential av utdelning per aktie”.

ABG har köp på båda bolagen.

Läs också:

Analytikern som sänkte Nibe: Det värsta är inte bakom oss

Cibus Nordic: Mest för utdelningsfanatikern

Afv-portföljen slår index – här är alla innehaven

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.