Nedåt på Kinabörserna

Asienbörserna visade blandad utveckling på måndagsmorgonen svensk tid med nedgångar i Kina. I Fastlandskina backade börserna med 1,4 procent och i Hongkong med 0,9 procent. Tokyobörsen håller helgstängt på måndagen.

Fredagens uppgifter om inställt kinesiskt besök hos amerikanska jordbrukare har fått marknaderna att surna till. Under helgen kom dock åter mer positiva indikationer. Både Kina och USA beskriver förra veckans handelssamtal på lägre nivå som att de går framåt, trots det inställda besöket hos amerikanska jordbrukare. Samtal på högre nivå ska fortsätta som planerat i oktober.

I Indien fortsatte börsuppgången efter fredagens uppgifter om sänkt bolagsskatt. BSE Sensex 30-index var upp över 2 procent efter att ha rusat drygt 5 procent i fredags.

New York-börserna stängde på minus i fredags. Nyheten om att den kinesiska delegationen ställt in sitt besök i Montana dämpade stämningen.

Oljepriserna var upp på måndagsmorgonen på oro för utbudet från Saudiararabien, efter förra helgens drönarattack, och ökade spänningar i Mellanöstern. Brent-oljan i första termin steg 1,1 procent till strax under 65 dollar fatet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här