Nexams ordförande: Kortsiktig besvikelse

Nexam Chemical var "på goda grunder" optimistiska tidigare i år, men kan nu konstatera att några av dess nyckelprojekt tagit längre tid än förväntat.

Med det sagt så är de övertygade om att de kommer att ”nå fram” i flertalet av dess projekt.

Det skriver Nexams styrelseordföranden Lennart Holm i ett pressmeddelande som fått rubriken: ”Kortsiktig besvikelse men orubbat stark framtidstro!”

”Verksamheten följer i stort sett budgeterad kostnadsutveckling men ligger efter med avseende på intäkter under 2014. Vid utgången av 2014 uppskattas likvida medel uppgå till mer än 60 miljoner kronor”, skriver Holm och fortsätter:

”Utan att ge någon prognos för 2015 så förväntas försäljning och därmed intäkter att öka samtidigt som kostnaderna endast ökar marginellt för att ligga runt 3,5-4 miljoner kronor per månad. Ekonomin kan därmed anses som stabil.”

Han konstaterar ”såhär i efterhand” att de varit väl optimistiska när det gäller utvecklingen för 2014.

”Med det sagt så bör man dock betänka att det bara behövs en eller ett par större kunder för att Nexam Chemical skall förvandlas till en vinstgivande verksamhet. Det är min övertygelse om att vi kommer dit”, heter det.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.