Nordea: Därför är kontanthanteringsbolaget köpvärt

Nordea bedömer att en större strukturaffär inom kontanthanteringssektorn löper allt närmare under de kommande åren.

Det finns i dag fyra stora spelare globalt – Brinks, Loomis, G4S samt Prosegur. Enligt banken finns det bara behov av två spelare på varje marknad och speciellt intressant är att alla har verksamhet i USA.

Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagen.

Nordea tror att Loomis kommer vara en köpare vid en storskalig global konsolidering medan G4S befinner sig i exit-läge. Samtidigt har aktivist-hedgefonden Starboard Value blivit största ägare i Brinks, vilket ökat sannolikheten för ett strategisk samgående där, enligt Nordea.

Ett strategisk samgående mellan Loomis och någon av de andra fyra spelarna skulle troligtvis skapa substantiella värden då det finns signifikanta synergier att hämta, enligt Nordea.

Nordea upprepar köp och höjer riktkursen till 304 kronor, från tidigare 302 kronor inför rapporten den 6:e november.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG