Novo Nordisk ökar vinsten

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk redovisar ett resultat före skatt på 8.352 miljoner danska kronor (7.790) för det fjärde kvartalet 2014.

Analytikerna hade i väntat sig resultat före skatt om 8.189 miljoner danska kronor enligt SIX News/Inquiry Financials enkät.

Rörelseresultatet uppgick till 9.157 miljoner kronor (7.354). Väntat var 8.753 miljoner kronor.

Nettoresultatet var 6.529 miljoner kronor (6.053). Väntat var 6.422 miljoner kronor.

Försäljningen var 24.585 miljoner kronor (21.698). Väntat var 24.432 miljoner danska kronor.

Styrelsen föreslår 11 procents ökning av utdelningen till 5,00 danska kronor per aktie (4,50).

Vidare har styrelsen beslutat att initiera ett tolvmånaders återköpsprogram av bolagets aktier om totalt 15 miljarder danska kronor.

För 2015 räknar bolaget med en försäljningsökning i lokala valutor med 6-9 procent och en ökning av rörelseresultatet i lokala valutor med cirka 10 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.