Nyfosa ökar förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget Nyfosa redovisar en kraftig ökning av förvaltningsresultatet i fjärde kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. Bolaget föreslår utdelning av aktier i Torslanda Property, vilket meddelades den 7 februari.

Hyresintäkterna steg till till 381 miljoner kronor under fjärde kvartalet (317), en ökning med 20,2 procent mot föregående år.

Driftsöverskottet ökade till 255 miljoner kronor (229), en ökning med 11,4 procent.

Förvaltningsresultatet uppgick till 460 miljoner kronor (250), en ökning med 84 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 592 miljoner kronor (266). Här ingår orealiserade värdeförändringar på fastigheter med 138 miljoner kronor (4)

Resultatet efter skatt blev 543 miljoner kronor (308), en ökning med 76,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 3,24 kronor (1,84), vilket innebär en ökning med 76,1 procent mot föregående år.

Styrelsen föreslår en sakutdelning av aktier i fastighetsbolaget Torslanda Property till aktieägarna i Nyfosa. Villkoren är att 17 aktier i Nyfosa ger en aktie i Torslanda Property, efter en aktiesplit med villkor 10:1 i Torslanda Property som handlas på First North. Nyfosa lämnade föregående år ingen utdelning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här