Positiv öppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas öppna lätt uppåt på torsdagen.
Positiv öppning väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Merparten av rapporterna för de största och mest handlade bolagen har redan presenterat sina siffror för det tredje kvartalet, men några större bolag återstår. Under torsdagsmorgonen var det bland annat Lundin Petroleum och Sobi som fanns bland de rapporterande bolagen.

New York-börserna handlades upp under onsdagen, efter att marknaden dragit en lättnadens suck över det förväntade beslutet av den amerikanska centralbanken Federal Reserve att sänka styrräntan. Efter Stockholmsbörsens stängning steg S&P500 index med 0,3 procent.

Asienbörserna noterade övervägande högre kurser efter torsdagskvällens räntebesked från Federal Reserve. Fastlandsbörserna i Kina gick mot strömmen och backade.

Uppåt på Asienbörserna efter Fed-beskedAsienbörserna rörde sig med en del undantag uppåt på torsdagen sedan Federal Reserve på onsdagskvällen sänkt styrräntan, något som bidrog till ett nytt amerikanskt börsrekord. Börserna i Fastlandskina och Australien tillhörde dock de som rörde sig något ned. 

Terminerna för de ledande Europabörserna visade på mindre förändringar mestadels på uppsidan. Några minuter efter klockan 8.30 var terminen för både Frankfurt- och Parisbörsen upp 0,2 procent medan motsvarande notering för Londonbörsen var oförändrad. Förhandeln i Stockholm hos IG pekade mot en öppning 0,4 procent högre.

Oljebolaget Lundin Petroleums kvartalsresultat var cirka 5 procent bättre än Infront Datas snittprognos, med hög och stabil oljeproduktion som drivande faktor. Bolaget smalnar av och höjer mittpunkten i prognosintervallet för produktionen 2019.

Lundin Petroleum klår förväntningarnaOljebolaget Lundin Petroleums ebitda-resultat blev 411 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2019. 

Sobi presenterade ett resultat som överlag var bättre än förväntningarna för det tredje kvartalet. Specialistläkemedelsbolaget upprepade sina helårsprognoser för 2019.

Sobi ökar vinsten mer än väntatSpecialistläkemedelsbolagets vinst steg mer än vad analytikerna väntat sig. 

Zalandos justerade rörelseresultat överraskade genom att landa på +6,3 miljoner euro samtidigt som analytikerna enligt Infront Datas konsensus hade räknat med en förlust på 6,4 miljoner euro. Försäljningstillväxten för nätemodehandlaren, som delägs av Kinnevik, överträffade också förväntningarna.

Finländska Outokumpus tredje kvartal blev enligt vd Roeland Baan så tufft som de hade förutsett.

Pledpharmas aktie påbörjar handel på Stockholmsbörsens huvudlista från att tidigare ha handlats på First North.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.