Purdue Pharma kan nå mångmiljardförlikning

Läkemedelsbolaget Purdue Pharma och dess ägare familjen Sackler, ämnar erbjuda en förlikning av mer än 2.000 mål, till en kostnad av 10 till 12 miljarder dollar.

Det rapporterar NBC News, som hänvisar till anonyma källor.

Åtalen mot företaget hävdar att Purdues försäljningsmetoder var vilseledande och delvis ansvariga för “opiodkrisen”.

“Samtidigt som Purdue Pharma är förberedda att försvara sig självt i opiodmålen har företaget gjort klart att det inte ser mycket gott komma ur år av meningslösa rättstvister och överklaganden”, sade bolaget, i en kommentar till NBC News.

Nyheterna kommer efter att Johnson & Johnson, verksamma i samma sektor, blivit dömda att betala cirka 500 miljoner dollar i en tvist relaterad till försäljningsmetoder av opioder.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här