Razzia mot SEB:s kontor i Tyskland 

SEB:s huvudkontor i Tyskland har blivit utsatt för en razzia till följd av cum-ex-skandalen, rapporterar Handelsblatt.

Sedan i tisdags uppges mer än 80 poliser, skatteutredare och offentliga åklagare vara på plats för att söka igenom huvudkontoret. Man granskar arkivskåpen och serverrummen för att hitta uppgifter om affärer relaterat till skatteflykt. Dessa affärer uppges ha kostat tyska skattebetalare 425 miljoner euro plus ränta och åklagarmyndigheten vill nu gå till botten med potentiella brott, skriver tidningen.

Utredningen uppges riktas mot ett dussintals bankirer.

SEB:s A-aktie dök snabbt på uppgifterna och handlas i nuläget på minus 2,4%.

”Så vitt vi känner till har SEB i Tyskland inte erbjudit eller genomfört transaktioner där syftet är att återkräva skatt som inte är betald. Vi tar avstånd från den sortens upplägg. Som del i denna undersökning besökte åklagarmyndigheten bankens kontor i Frankfurt den 14 och 15 december 2021 och efterfrågade information. SEB samarbetar med myndigheterna. Eftersom detta är en pågående undersökning kan vi för närvarande inte ge några ytterligare kommentarer”, skriver banken i ett pressmeddelande.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.