Readly förvärvar franska Toutabo

Digitala mediebolaget Readly har ingått avtal om att förvärva 97,3 procent av aktierna i Toutabo som står bakom den digitala prenumerationstjänsten ePresse i Frankrike. Det framgår av ett pressmeddelande.
Readly förvärvar franska Toutabo - Readly2
Prislappen är upp till cirka 8,2 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis med en initial köpeskilling om cirka 3,9 miljoner euro och en tilläggsköpeskilling på 4,3 miljoner euro som ska betalas innan utgången av januari 2024 villkorat av uppfyllelse av särskilda mål.

Den initiala köpeskillingen betalas till 65,5 procent med kontanter och resten genom nyemitterade aktier i Readly. Priset per aktie uppgår till 31,47 kronor.

“Etablering på den franska marknaden har sedan länge varit en strategisk prioritet. Genom förvärvet skapar vi över en natt en ledande position i Frankrike med ett lokalt team, starka relationer med förlag och kommersiella partners. Med ledande positioner på de största europeiska marknaderna är vi välpositionerade för fortsatt tillväxt och expansion”, kommenterar Readlys VD Maria Hedengren.

Toutabo hade under 2020 en nettoomsättning på cirka 6,6 miljoner euro, en bruttomarginal om 35 procent och en ebitda om -173 tusen euro.

Genom förvärvet får Readly tillgång till en fransk portfölj med fler än 1 000 magasin och 300 dagstidningar. Toutabos portfölj inkluderar bland annat globala magasin som Cosmopolitan, GQ och Vogue liksom populära nationella varumärken som Paris Match och Society. Portföljen inkluderar även dagstidningar som Les Echos, Le Journal du Dimanche och Libération.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG