Recipharms vd om framtiden

Kontraktstillverkaren Recipharm kommer i samband med nedstängningen av produktionsverksamheten i Stockholm, Sverige och Ashton, Storbritannien att föra över ungefär en tredjedel av produktionen till andra enheter inom bolaget.

Det sade Recipharms vd Thomas Eldered som svar på en fråga från Carnegies analytiker Kristofer Liljeberg i samband med bolagets kapitalmarknadsdag på måndagen.

Resterande två tredjedelar av produktionen kommer antingen att försvinna från marknaden eller tas över av konkurrenter.

Thomas Eldered gav däremot inte några detaljer om hur stor försäljningen är vid de två enheter som ska stängas ned.

Recipharm meddelade samtidigt att man ser en genomsnittlig årlig marknadstillväxt på 6,5 procent för inhalationsområdet (pulmonary).

Vid 2021 väntas den globala marknaden uppgå till 52 miljarder dollar från en nivå på 36 miljarder dollar vid 2016.

Siffrorna baserar sig på en rapport från Researchandmarkets.

Angående marknaden i Indien uppger bolaget att vid 2030 kan den komma att ha vuxit till mellan 120-130 miljarder dollar vid en tillväxttakt på 11-12 procent.

I ett basscenario med en tillväxt på 7-8 procent skulle Indiens marknad uppgå till ett värde mellan 80-90 miljarder dollar vid 2030.

Recipharm har förlitat sig på statistik från Iqvia, Pharmexcil samt IPA team analysis.

Under 2018 uppgick marknaden i Indien till 38 miljarder dollar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här