Sandvik avyttrar distributionsverksamhet

Sandvik Materials Technology avyttrar distributionsverksamheten i Australien och Nya Zeeland till Vulcan Steel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den avyttrade verksamheten avser tillverkning och distribution av rostfria stålprodukter och korrosionsbeständiga material i Australien och Nya Zeeland.

Faktureringen i de avyttrade enheterna uppgick 2013 till omkring 930 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 7 procent. Verksamheterna omfattar 190 anställda, varav 125 i Australien och 65 i Nya Zeeland. Enheterna ingår för närvarande i produktområde Tube inom affärsområdet Sandvik Materials Technology.

De avyttrade enheterna har en begränsad koppling till resten av affärsområdet och produkter från Sandviks eget produktionssystem utgör en mycket liten del av den totala försäljningen. Avyttringen påverkar inte Sandviks övriga verksamhet i de berörda länderna.

Vulcan Steel är en privatägd ståldistributör med verksamhet i Australien och Nya Zeeland, inklusive 22 anläggningar för distribution av rör, stång och tråd samt service av plåtprodukter.

Ett distributions-avtal har upprättats mellan Sandvik och den nya ägaren som del av transaktionen. Det möjliggör fortsatta leveranser av Sandvik Materials Technologys produkter till regionen.

Transaktionen beräknas vara slutförd under oktober.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.