Scandics vd: Vi har haft en rekordsommar

Scandic Hotel Group har sett en bra utveckling på bolagets marknader under sommaren. "Det är en rekordsommar det här året", säger Scandic Hotel Groups vd Frank Fiskers under dagens kapitalmarknadsdag.

För närvarande syns ingen nedgång på någon av hotellkedjans marknader, utan alla fyra nordiska marknader utvecklas väl.

Även om september månad inte är helt avslutad talar Scandic-chefen om en god start även på hösten.

“Vi har haft en bra start på affärsmarknaden under hösten”, säger Frank Fiskers.

I Finland har Scandic under den senaste tiden kunnat öka sin Revpar (intäkterna per tillgängligt hotellrum) genom högre priser.

Scandic vill även växa och har tidigare uttalat ett mål om 2 till 4 nya hotell i Norden, vilket de bedömer att de kommer att infria.

För närvarande har Scandic även en närvaro i Berlin, Tyskland. Hotellkedjan har en ambition att växa i Tyskland och har satt upp en egen utveckling i landet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här