Sinch köper SAP-enhet för 2,4 miljarder

Sinch förvärvar enheten SAP Digital Interconnect, SDI, från tyska IT-jätten SAP för 225 miljoner euro, motsvarande 2,4 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sinchs Oscar Werner.
Oscar Werner, VD för Sinch.
Därmed bekräftas uppgifter från Bloomberg News från i förra veckan om att Sinch och SAP förde diskussioner om en affär.

Den förvärvade verksamheten har cirka 330 anställda, en omsättning på 340 miljoner euro och ett justerat ebitda på 15,4 miljoner euro för 12-månadersperioden som avslutades den 31 mars. Huvudkontoret är i San Ramon, Kalifornien.

Synergierna från affären är 11 miljoner euro på kostnadssidan.

Sinch finansierar köpet med befintlig kassa och tillgängliga lånefaciliteter.

”Sinch och SAP ser båda hur molntjänster skapar effektivare affärsprocesser och en mycket bättre kundupplevelse. När SDI nu blir en del av Sinch får vi ytterligare resurser att verkligen förändra hur företag kommunicerar med sina kunder, i hela världen”, säger Oscar Werner, vd Sinch.

Transaktionen förväntas slutföras under andra halvåret 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.