Sjukhusoperatör handelsstoppad på ekonomiska oegentligheter

Handeln i sjukhusoperatören Nmc Health har stoppats på Londonbörsen på torsdagen efter att en bokföringsskandal upptäckts, rapporterar Sky News.

Bolagets balansräkning har tidigare varit ifrågasatt av blankningsspecialisten Muddy Waters. Det har satt press på aktien.

I samband med att det nu stämmer att det förekommit finansiella oegentligheter har vd på onsdagen lämnat med omedelbar verkan medan finanschefen har fått förlängd tjänstledighet. Den stoppade handeln kommer sedan företaget begärt detta hos brittiska finansinspektionen.

Nmc Health driver sin verksamhet i Mellanöstern och var så sent som förra månaden aktuella för uppköp, enligt sig själva. En av de påstådda intressenterna, private equity-jätten KKR, dementerade snabbt att man skulle snegla på verksamheten.

Muddy Waters anklagelser mot bolaget har fått aktien att falla rejält. Aktien har tappat hälften av sitt värde under de senaste veckorna.

Nmc Health ingår i storbolagsindexet FTSE 100.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.