Skagen Fonder: Lundin Petroleum är undervärderat

Den norska fondförvaltaren Skagen Global tog in tre nya aktier i portföljen i februari, däribland Lundin Petroleum. Fonden förvaltas av Knut Gezelius. Det rapporterar Hegnar.

”Vi anser att bolaget är undervärderat, då konsensusvärderingen av Lundins andel i Johan Sverdrup-fältet är betydligt lägre än vår bedömning av verkligt värde”, skriver fonden.

Fondförvaltarna tror också att fler avknoppningar står på agendan och att Marathons aviserade försäljning av NCS kommer att ge en realistisk värdering av Lundins tillgångar.

De två andra nykomlingarna i portföljen är två amerikaner, industrijätten General Electric och fastighetsbolaget Columbia Property Trust. Fonden har också ökat sina innehav i DSM och NN Group.

Skagen Global har på säljsidan sänkt sina förväntningar på oljeservicesektorn och har därför sålt innehaven i Baker Huges och Weatherford. Fonden har också tagit hem en del vinster i bolag som Renault, Toyota och Technip samt minskat innehaven i Gazprom och Vimpelcom.

Skagen Globals största innehav vid utgången av februari var Citigroup (7,0 procent),Samsung Electronics (6,3 procent), AIG (4,6 procent), Nordea (3,4 procent) och DSM (3,2 procent).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets