Laddar

Skanska säljer för 1,7 miljarder

Byggkoncernen avvyttrar dels en Stockholmsfastighet värd 900 miljoner kronor samt en hälftenägande i en fastighet i Oslo värt 830 miljoner kronor.

Skanska har sålt kontorsfastigheten “Sthlm Seaside” i Hammarby Sjöstad, Stockholm, till Vasakronan för cirka 900 miljoner kronor.

Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Property Development Nordic i det tredje kvartalet 2017, meddelar Skanska i ett pressmeddelande.

Köparen tillträder fastigheten i december 2017.

Sthlm Seaside utgör en del av den första etappen av Skanskas kontorssatsning i Hammarby Sjöstad, “Sthlm New Creative Business Spaces”, och ligger utmed Hammarby kanal.

Sthlm Seaside innehåller totalt 12.500 kvadratmeter lokaler, och bland hyresgästerna finns Softronic, Internetstiftelsen i Sverige, Arrowhead Game Studios, Silentium och Yggdrasil Gaming.

Sthlm New Creative Business Spaces kommer när det står klart att bestå av sju byggnader om totalt 100.000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6.000 arbetsplatser.

Nästa etapp, som bland annat innehåller kontorsskrapan “Sthlm 01”, väntas stå klar under 2020.

Förutom affären i Hammarby Sjöstad säljer Skanska även ett hälftenägande i en kontorsfastighet i Oslo till samriskpartnern Entra Eiendom för cirka 830 miljoner kronor.

Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic i det tredje kvartalet 2017.

På onsdagen meddelade Skanska även att bolaget investerar cirka 360 miljoner kronor i den första fasen av kontorsprojektet Equilibrium i norra delen av Bukarest, Rumänien.

Byggnationen beräknas starta i juli 2017 och är planerad att slutföras under det andra kvartalet 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.