Spelbolag faller tungt på börsen

Stockholmsbörsen handlas till något lägre kurser under den inledande handeln på onsdagen. Handeln var måttlig och toppades av Fingerprint som gick mot strömmen. Rapportbolaget Leo Vegas föll.

SIX Generalindex var vid klockan 11.06 ned med 0,2 procent till 485 och OMXS30-index sjönk 0,2 procent till 1.409. Omsättningen var 2,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Bland de mest omsatta bolagen klättrade Fingerprint upp 2,8 procent. H&M rörde sig upp 0,2 procent efter att ha inlett dagen ned.

Leo Vegas ställdes ned 4,6 procent. Mobilspelbolaget visade på en utökad förlust i det andra kvartalet trots en ökning av försäljningen med 63 procent.

Moberg Pharma har fått tillstånd att påbörja studier i fas III med MOB-015 i USA och Kanada. Därmed kan rekryteringen av patienter påbörjas, vilket väntas ske i det tredje kvartalet i år. MOB-015 utvecklas för behandling av nagelsvamp. Aktien avancerade 2,8 procent.

Softronic lyckades förbättra både resultatet och försäljningen under kvartalet. Resultatet efter finansnetto landade på 14 miljoner kronor (11). Aktien svarade med en uppgång på 0,6 procent.

Episurf Medical kämpar fortsatt med att lyfta resultatet för bolaget. I det andra kvartalet summerades förlusten till 16 miljoner kronor, vilket var en ökad förlust gentemot samma kvartal för ett år sedan. Aktien hörde till dagens förlorare och föll med 5,7 procent.

Swedol backade 0,4 procent. Nordstjernan har kommit överens med familjen Zetterbergs om en optionsrätt för köp av ägarbolaget Zeldas aktier i Swedol. Zelda har 20,5 procent av kapitalet och 29,7 procent av rösterna i Swedol.

Både OEM International och Addlife noterade ny all-time-highs. OEM steg 0,7 procent till 151 kronor under begränsad handel. Addlife sågs upp 2,0 procent till 155 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.