Storägare har sålt 21 miljoner aktier i Truecaller till en rabatt på 10%

Storägarna Atomico, Kleiner Perkins och Sequoia Capital India har avyttrat 21 miljoner befintliga B-aktier i kommunikationsappen Truecaller, vilket motsvarar 5,6% av aktierna i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.
Storägare har sålt 21 miljoner aktier i Truecaller till en rabatt på 10% -
Truecaller är en kommunikationstjänst verifierar kontakter och blockerar oönskade samtal och meddelanden. Foto: Truecaller
Aktierna såldes till priset av 61,2 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på 10% jämfört med tisdagens stängningskurs. Priset fastställdes genom en accelererad bookbuilding-process och köpare är internationella institutionella investerare.

Efter försäljningen äger Atomico cirka 10,4 miljoner aktier i Truecaller, vilket motsvarar 2,8% av kapitalt och 1,3% av rösterna. Kleiner Perkins innehar cirka 26,2 miljoner aktier, motsvarande 7% av kapitalet och 3,3% av rösterna. Sequoia Capital India sitter på 64,2 miljoner aktier, vilket motsvarar 17,2% av kapitalet och 8,1% av rösterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG