Swedbank minskar personalstyrkan

Swedbank avser minska sin personalstyrka med 600-800 medarbetare under de närmaste två åren, uppger vd Michael Wolf i delårsrapporten.

Bland annat bidrar den låga inflationen och lågräntemiljön till att banken måste sänka sina kostnader, uppger han.

”Ambitionen är att sänka de totala kostnaderna för 2016 mot 16 miljarder kronor. Besparingarna ska ske genom kostnadssynergier från integrationen av Sparbanken Öresund och lägre kostnader på grund av digitalisering och ändrade distributionsformer, men också genom att vi blir färre. Under de närmaste två åren kommer 600-800 medarbetare att sluta i banken, i huvudsak genom naturlig avgång. Extern rekrytering kommer endast att ske i undantagsfall, vilket ställer höga krav på intern rörlighet och flexibilitet”, skriver Swedbank-chefen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma