Tele2 utser Kjell Morten Johnsen till ny vd

Kjell Morten Johnsen har utsetts till ny vd på Tele2 och tillträder när Anders Nilsson lämnar posten efter sex år.
Kjell Morten Johnsen, dåvarande vd för Telenor i Serbien. CC 3.0: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Teleoperatören Tele2:s styrelse har utsett Kjell Morten Johnsen till ny vd med tillträde den 15 september. Anders Nilsson kommer att avgå som vd för Tele2-koncernen den 14 september. Det framgår av ett presmeddelande.

Anders Nilsson har efter sex år som vd på Com Hem och Tele2 beslutat sig för att avgå och fokusera på andra saker i sitt liv. Kjell Morten Johnsen har tidigare varit operativ chef på Veon och Europachef på Telenor.

Anders Nilsson, nuvarande vd på Tele2-koncernen, indikerade tidigare i år till Tele2s styrelse att han övervägde att någon gång i framtiden avgå från sin roll, så länge en solid plan för efterträdare fanns på plats. Styrelsen har därför genomfört en strukturerad process för att identifiera en efterträdare. Den processen slutfördes idag, den 6 juli, då styrelsen tog beslutet att utse Kjell Morten Johnsen.

– Även om styrelsen tycker det är synd att Anders Nilsson lämnar företaget så respekterar vi hans beslut och vill tacka honom för hans viktiga bidrag till Tele2. Anders ledarskap och hängivenhet har gjort det möjligt för Tele2 att genomföra en imponerande förändringsresa på kort tid och generera stort värde till bolagets alla intressenter, säger Carla Smits-Nusteling, styrelseordförande i Tele2.

– Det har varit sex väldigt intensiva och fantastiska år som vd på Com Hem och Tele2. Men nu har jag beslutat mig för att det är dags för mig att ta en paus och fokusera på andra delar av mitt liv ett tag. Det har inte varit ett enkelt beslut, eftersom det aldrig finns ett bra tillfälle att lämna ett fantastiskt företag, men vi har ett väldigt kapabelt och motiverat team som kan genomföra nästa kapitel i vår strategi. Jag kommer definitivt fortsätta heja på dem från sidlinjen. Jag vill dessutom innerligt tacka alla som gjort den här resan möjlig och stöttat både mitt team och mig. Det har varit en sann ära, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här