Thyssen Krupp sänker helårsprognos

Det tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupp sänker sin prognos för räkenskapsårets justerade rörelseresultat till cirka 0,8 miljarder euro, ned från den tidigare prognosen om 1,1-1,2 miljarder euro.
Thyssen Krupp sänker helårsprognos - thyssen-krupp-affarsvarlden-700_binary_6948537.jpg

Vidare överväger bolaget att sälja delar av sin verksamhet. Planerna på att avyttra hisstillverkningen kvarstår, antingen via en börsnotering eller genom en försäljning.

”Vi kommer att granska potentialen för all tre affärsområdena. Vi ser definitivt möjligheter för ytterligare utveckling, men inte nödvändigtvis under Thyssen Krupps paraply”, kommenterar vd Guido Kerkoff i rapporten för det tredje kvartalet.

”Vi kommer inte att tillåta en situation där verksamheter utan tydliga framtidsutsikter fortsätter att bränna pengar och förstöra värde som andra enheter skapat”, fortsatte han.

I synnerhet bolagets stålverksamhet har problem. Bolaget tvingas nu, sedan EU-kommissionen satt stopp för en sammanslagning av delar av verksamheten med Tata Steels europiska delar, söka andra lösningen på branschens strukturella problem. Bolget har redan tidigare flaggat för att 6.000 arbetstillfällen går förlorade.

Thyssen Krupp lovar att återkomma med mer detaljer kring planerna för stålverksamheten förre årsskiftet.

Thyssen Krupps justerade rörelseresultat uppgick till 226 miljoner euro för det tredje kvartalet. Intäkterna blev 10,8 miljarder euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.