Alm Equity tar in pengar – siktar på huvudlistan

Bostadsutvecklaren Alm Equity siktar på att resa 100-150 miljoner kronor i färskt kapital genom en riktad nyemission.
Alm Equity tar in pengar – siktar på huvudlistan - ALM Equity
Joakim Alm, VD Alm Equity

Kapitalet tas in genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som hanteras av Arctic Securities, Pareto och Swedbank.

Tanken är att man genom emissionen sprider ägandet och ökar likviditeten i aktien inför ett möjligt byte till Nasdaq Stockholms huvudlista. Idag handlas aktien på First North.

Nettolikviden från den riktade nyemissionen avses användas för att skapa förutsättningar för fortsatt expansion genom eventuella förvärv av bolag eller rörelser.

Vidare avses nettolikviden även att användas för att finansiera de tillgångar (inklusive återbetalning av skulder) som Alm Equity förvärvar genom den föreslagna fusionen med Svenska Nyttobostäder.

”Alm Equity anser att tillskottet av nettolikviden från den Riktade Nyemissionen innebär att Bolaget kommer att kunna verkställa dess planer för Svenska Nyttobostäders tillgångar under en kortare tidsperiod än vad som annars skulle ha varit fallet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.