Veoneer ska inleda samtal med Qualcomm

Fordonsteknikbolaget Veoneers styrelse har för avsikt att inleda samtal med amerikanska Qualcomm efter budet.
Veoneer
Vd Veoneer, Jan Carlsson. Foto: Veoneer

Fordonsteknikbolaget Veoneers styrelse har för avsikt att inleda samtal med amerikanska Qualcomm som i förra veckan offentliggjorde ett konkurrerande och högre uppköpsbud jämfört med det initiala budet från Magna International. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qualcomm har erbjudit att förvärva Veoneer för 37 dollar per aktie, vilket representerar en premie på 18 procent mot Magna-erbjudandet.

Budet från Qualcomm bedöms kunna leda till ett mer gynnsamt avtal och enligt avtalet med Magna som slutits, kan Veoneer före aktieägarnas godkännande, under vissa omständigheter, ingå ett nytt avtal baserat på konkurrerande förslag.

Veoneer beskriver dock att avtalet med Magna är fortsatt bindande och att styrelsen i dagsläget inte har dragit tillbaka eller modifierat sin rekommendation att aktieägarna röstar igenom affären.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.